Ingredienser:
Smuldredej:
150 g hvedemel
50 g havregryn (gerne grovvalsede)
125 g smør
50 g marcipan
2 spsk. sukker
Hvedemel og havregryn lægges i en skål og smørret og marcipanen hakkes i småstykker i melen med en kniv. Sukkeret tilsættes og det hele smuldres med fingrene.
Fyld:
3-4 æbler
4 spsk. sukker
2 spsk. kanel
2 spsk. smør til at smøre formen med
evt. mandler eller hasselnødder
Æblerne behøver ikke nødvendigvis skrælles, men kærnehusene fjernes. Æblet skæres i fire både der halveres til grove klodser. Klodserne vendes i sukker og kanel.og lægges i et smurt ovnfast fad. Nødder eller mandler fordeles over æblerne og smulderdejen fordeles over. Kagen bages i en 225 grader varm ovn i 20-25 minutter. Overfladen skal være sprød og frugten mør.
No comments:
Post a Comment