Saturday, February 4, 2012

Fastelavnsboller med creme

Dejlig snevejrslørdag i starten af februar - dog lidt kold. Fastelavnsbollebagning må, sammen med kælkning, være, en god aktivitet. Pigerne var klar, så det var bare at gå igang. 




Opskrift på fastelavnsboller med creme..:
ca. 30 stk


Bolledej:


Ingredienser:
200 g smør
2 dl mælk
400 g A38 (eller andet naturel surmælksprodukt)
50 g gær
2 æg
125 g sukker
2 tsk groft salt
ca 950 g mel


Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt A38. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser - dog kun ca 800 g mel. Slå dejen godt sammen. Tildæk dejen og sæt den til hævning i mindst 1 time. Lav imens dejen hæver kagecremen. 


Kagecreme:


Ingredienser:
7½ dl. mælk eller fløde 13%
6 spsk sukker
1½ vaniljestang
6 æggeblommer eller 1 æg
3 spsk majsstivelse


Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne i en gryde. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca 3 min. Afkøl cremen mens dejen færdighæver.


Ælt dejen godt igennem.Tilsæt evt. resten af melet, hvis dejen klistrer. Del dejen i ca 30 klumper. Tryk eller rul dejen ud til en lille cirkel. Kom en klat kagecreme på, som vist nedenfor.




Læg dejen hen over cremen og tryk dejen godt sammen rundt om cremen.




Form dejen til en bolle og placer den på en plade beklædt med bagepapir.




Ved at forme bollerne på denne måde undgår man at cremen løber ud under bagning. Form alle bollerne og placer dem på bagepladen. Lad bollerne efterhæve i ca 20 min. Forvarm ovnen til 200 grader og bage bollerne i ca 12 min. 
Server bollerne pyntet med glasur. 


Tip: Fyld bollerne med andre ting, f.eks. syltetøj, marcipan, nougat eller chololade. Dejen egner sig også til fødselsdagsboller uden fyld, blot pyntet med glasur eller spist med smør. Eller til chokoladeboller. Hvor du ælter dejen med hakket chokolade inden den bages. 

No comments:

Post a Comment