Thursday, February 23, 2012

Hjemmebagt knækbrød

Er der noget der ryger hurtigt her i hytten, så er det hjemmebagt knækbrød.
De er også gode som en lille snack i madpakken.



Hjemmebagt knækbrød

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl. sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1dl græskarkerner
3,5 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk fint salt
2 dl vand
1,25 dl olie

Fremgangsmåde:
Rør flager, kerner, mel, bagepulver og salt sammen i en skål og tilsæt vand og olie. Rør dejen sammen. Den er meget klistret.
Læg et stykke bagepapir på bordet. Læg halvdelen af dejen på bagepapiret. Placer et stykke bagepapir ovenpå dejen og rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, så dejen får ca samme størrelse som bagepladen. Læge dej og bagepapir på bagepladen og fjern det øverste stykke bagepapir. Skær pladen ud i stykker, eller stik den ud med bageforme inden dejen bages i 15 min ved 200 grader.
Du kan også bage hele pladen uden at skære den ud, og så brække knækbrøddet i rustikke stykker.

Tip. Alle slags frø, kerner og flager kan bruges, bare der er 5 dl i alt, så går det hele nok.



No comments:

Post a Comment