Monday, April 23, 2012

Tandori-kyllingespyd

Fredagsmenuen lød på tandori-kyllingespyd med peberfrugte/mozarella/basilikum salat samt brød fra bageren og taztiki.




Tandorikyllingespyd

Opskrift til 4 voksne

Ingredienser:

150 g drænet yoghurt 10%
1½ spsk. tandorikrydderi
3 spsk. citronsaft
½ tsk salt
1/4 tsk peber
4 kyllingebryster i tern
8 træspyd

Sådan gør du:
Bland yoghurt med tandoori, citronsaft, salt og peber. Vend kyllingestykkerne i yoghurten og sæt den i køleskabet i mindst ½ time.
Sæt kyllingeternene på spydene og steg dem i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter.

Peberfrugte/mozarella/basilikum salat  

Opskrift til 4 voksne

Ingredienser:

2½ peberfrugt
2 spsk. olie
2 spsk. balsamico-eddike
600 g tomater (der smager af tomat)
100 g mozarella
½ bdt. basilikum

Sådan gør du:
Vask, rens og skær peberfrugterne i ca. 8 stykker hver. Steg dem i olien på panden ved middel varme i 12 minutter. Tilsæt balsamico-eddike og steg videre i 2 minutter. Skær imens tomater og mozarella i skiver og
skyl basilikum. Anret salaten på et fad.

Taztiki

Opskrift til fire voksne

Ingredienser:

1 agurk
200 g yoghurt 10 %
2 fed hvidløg
½ tsk. salt
½ tsk. peber

Sådan gør du:
Skær agurken over på midten og fjern kernerne. Skær de halve agurker i i tynde skiver. Bland yoghurten med knust hvidløg, salt og peber. Vend agurkeskiverne i yoghurten.

For en god ordens skyld skal det siges, at pigerne kun ville have dele af salaten og brødet med smør. Anton spiste det hele.


1 comment: