Tuesday, July 16, 2013

Foccacia

Min første kreation ud i det italienske køkken var en foccacia med olivenolie og dejlige solmodne tomater.


Prøv det selv:

Lav en gærdej, som du ville gøre til boller (uden fedtstof). Lad dejen hæve 1-2 timer på køkkenbordet eller 8-12 timer i køleskab (brug mindre gær). Brug ikke for meget groft mel, hvis det skal være ægte italiensk. 

Læg bagepapir på en bageplade. Ælt dejen og rul den ud så det passer med bradepanden i ca 1cm tykkelse. Lad dejen hæve i ca 1/2 time på køkkenbordet. Når dejen er hævet op igen, hælder du lidt god olivenolie over, og trykker tomatskiver ned i dejen og drysser til sidst med flager af salt. Bages i oven ved 200 grader i 10-15 min. 

Foccacia kan også laves med rosmarin eller andre krydderier. 

Nyd den så på terressen i solnedgangen. 



No comments:

Post a Comment