Wednesday, January 22, 2014

Rødkålssalat med æbler, dadler og valnødder


Opskrift

Salat

Ingredienser

1/4 rødkål
1 æble
2 spsk. citronsaft
6 dadler
10 valnøddekerner

Rødkålen snittes fint. Gerne på juliennejern eller maskine. Kærnehuset fjernes fra æblet og æblet skæres i tynde både der vendes i citronsaften. Dadlerne befries for kerner og skæres i små stykker. Ingredienserne blandes og valnødderne drysses over salaten.

Hvis du synes kan salaten overhældes med nedenstående dressing.

Dressing

Ingredienser

3 spsk olie
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. balsamicoeddike
1/4 tsk. salt
2 tsk. honning.

Ingredienserne røres sammen med en gaffel eller rystes sammen i en olie/eddike dressingryster eller et afvasket syltetøjsglas. Husk at smag dressingen til. Dressingen hældes over salaten.

No comments:

Post a Comment