Friday, April 17, 2015

Mazariner med creme og hindbær


Så er det weekend. Hvis der er tid og plads i kalorieregnskabet til en lille kage, kan denne mazarinbund med creme og bær bestemt anbefales - også selvom hindbær på denne tid af året passer meget dårligt ind i den økologiske tankegang - måske man skulle prøve med fint smittet gulerod - not! 

 
 
Opskrift
 
Mazarindej
Til ca. 10 små tærter
 
Ingredienser:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
2 æg
korn af 1 stang vanilje
50 g hvedemel
 
Fremgangsmåde:
Riv marcipanen og rør den med sukker. Tilsæt smør lidt af gangen og pisk. Tilsæt derefter æggene et ad gangen mens der piskes. Skrab kornene ud ad vaniljestangen og kom dem i dejen sammen med hvedemelen. Pensel formene med smeltet smør og drys med mel. Fyld massen i formene, ca. 3/4 op. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter ved 170 grader. Afkøl kagerne.
 
Creme
 
Ingredienser:
2½ dl fløde 13%
2 spsk. sukker
kornene fra ½ stang vanilje
1 æg
1 spsk. majsstivelse
 
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne i en gryde og pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 3 minutter. Afkøl.
 
Kagebundene fyldes med creme og pyntes med bær (eller andet) og nydes i solen.
 
 



No comments:

Post a Comment