Monday, April 20, 2015

Tærte med lam og majs

Tærte er normalt ikke de smås livret herhjemme hos os. Jeg tænkte at det måske ville hjælpe, hvis de fik lov til at lave deres egen tærte, hvor de selv havde besluttet hvad der skulle i. Vi havde en rest lam, som ingen af børnene havde rørt, til aftensmaden de foregående dage, men Anton smagte, og ville gerne have det i sin tærte. Så det blev en mini-tærte med lam og majs.
 
Mine pædagogiske anstrengelser gav pote. Begge børn spiste med velbehag mini-tærter!
 
 

 
 
Opskrift
 
Tærtedej
Rækker til en stor og ca. 4 små tærter
 
Ingredienser:
3 dl hvedemel
1½ dl grahamsmel
1/4 tsk fint salt
150 g smør
4 spsk. vand
 
Fremgangsmåde:
Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) samt mindre linseforme (eller lav udelukkende små tærter). Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca 15 minutter ved 200 grader (ikke varmluft).
 
Tærten kan fyldes med forskellige slags grøntsager og kød. F.eks. broccoli, porre, gulerødder, majs, løg, peberfrugt, champignon, spinat mv. Af kød jeg har prøvet er kylling, lam, laks, skinke og tun. Vegetartærte er rigtigt lækkert, jeg vil dog altid svitse grøntsagerne inden de fyldes i tærten, for at undgå for meget væde i tærten. Herover hældes æggemassen.
 
Æggemasse
 
Ingredienser:
4 æg
1 tsk fint salt
4 dl mælk
1½ dl revet ost
 
Fremgangsmåde:
Fyld de forbagte tærtebundene op med grøntsager og kød. Fordel æggemassen over tærterne. Bag tærterne i ovnen ved 200 grader. De små tærter skal bage i ca. 25 minutter, den store i ca. 35 minutter.  
 
 
 



No comments:

Post a Comment