Friday, May 15, 2015

Kyllinge/karrygryde med grøntsager på bål

 På sheltertur med 3.b. Ungerne skulle da opleve at man kan andet end at riste pølser og stege skumfiduser over bål, så spejderne gik i aktion. Der var mange af børnene der ville hakke og snitte, og langt de fleste kunne li' maden. Godt med fløde har nu heller aldrig gjort en sammenkogt ret dårligere! Det er dejligt at spise i det fri og være godt sulten.



 
Hvis du vil prøve selv er der en opskrift til 6 personer her:

Ingredienser:
4 løg
2 æbler
500 g gulerødder
4 spsk. karry
400 g kyllingeinderfilet i tern
3 dl. vand
2 spsk. maizena
1/4 l piskefløde (kan erstattes af fløde 13% eller mælk)
salt

Serveres med ris.

Sådan gør du:
Skær løg, æbler og gulerødder i tern. Svits løg, æbler og karry i ca. 3 minutter. Tilsæt gulerødder og kyllinge tern. Steg videre i  ca. 3 minutter. Hæld vand ved og kog i 10 minutter. Rør maizenaen ud i fløden og hæld jævningen i retten. Tilsæt salt og kog i ca. 5 minutter. Smag til med salt og karry.

Tip: Hvis gryden bliver for varm over ilden, så tag den lidt af. En kraftig handske er en god hjælp til mad over bål.

Tip: Smør gryden med brun sæbe inden du går igang, så er den nemmere at gøre ren.

No comments:

Post a Comment