Monday, June 22, 2015

Blandet salat med jordbær

Selvom det ikke er helt så meget sommer som vi kan ønske, er der her en dejlig salat til Sct. Hans aften i morgen. Der er ikke noget som jordbær (eller andre frugter) der kan få børnene til at smage på den blandede salat. Grøntkålen tilføjer bitterhed.


 
Ingredienser:
 
½ iceberg
100 g grøntkål
250 g asparges
300 g jordbær
1 avokado
 
Dressing:
 
4 spsk hyldeblomstsaft - koncentreret
½ tsk salt
2 spsk. olie
 
Sådan gør du:
Skyl salaten og grøntkålen og slyng bladene tørre, eller lad den dryppe godt af. Aspargesene skylles og den trævlede ende brækkes af. Aspargesene overhældes med kogende vand og ligger i vandet i ca. 1 minut. Herefter dryppes de af.  Skyl jordbærerne (hvis det er nødvendigt) med blomsten på, og nip blomsten af, når de er dryppet af. Skær avokadoen i stykker. Snit salat og grøntkål, skær asparges og jordbær i skiver. Bland ingredienserne til salaten sammen. Rør dressingen sammen og hæld den over salaten.


No comments:

Post a Comment