Sunday, June 21, 2015

Madskole

Jeg har længe haft lyst til at poste lidt, om den måde vi kommer til at arbejde med elevinddragelse, smag og spisevaner på, på mit job efter sommerferien.
 
I min kantine, på en folkeskole i Aarhus, adopterer vi et koncept, der arbejdes med på nogle Københavnske skoler. Vi skal lave Madskole.
Formålet er at forsøge at få eleverne til at spise sundere og mere varieret.
Dette gøres ved, at tilbyde ét varmt måltid om dagen, som indtages i samlet flok i kantinen. Måltidet betales via abonnementsordning. Samtidig skal 3-4 elever af gangen fra 4.-8. klassetrin i køkkenet på skift og hjælpe med tilberedningen.
 

Vi har i en uge her i foråret haft nogle elever i køkkenet for at afprøve hvordan det er, at skulle inddrage dem i køkkenarbejdet. En meget positiv oplevelse.
På billederne fremstilles humus og boller. Der trilles, blendes og smages til.
 


No comments:

Post a Comment