Thursday, August 13, 2015

Blomkål med kikærter og karry

Nu starter hverdagen igen, og jeg vil gerne vende tilbage mine gode intentioner om mindst en kødfri dag om ugen. Jeg lagde hårdt ud i dag med blomkål med kikærter og karry. En indisk inspireret grøntsagsret.
Ungerne er generelt ikke så vilde med de kødfri dage, men da den lille fik smagt på kikærterne udbrød han :"Nå, det er dem, dem kan jeg godt li'" og så kørte han dem ind. Denne udtalelse siger meget om betydningen af at spise sammen og blive udfordret på smage og konsistenser i børnehaven.
 
 
Blomkål med kikærter og karry
 
Ingredienser:
 

300 g kikærter (brug alternativt kikærter på dåse)
1 stk. blomkål
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
½ spsk. karry
½ tsk. rød currypaste
½ tsk. garam masala
1 tsk. majsstivelse
1 ds. kokosmælk
Frisk koriander
 
Server evt. med brød
 
Sådan gør du:
 
Udblød kikærterne natten over. Smid vandet ud og kog kikærterne møre i saltet vand. Snit blomkålen i mindre stykker. Hak løg og hvidløg. Varm olien i gryden middel varme. Svits grøntsagerne i et par minutter. Tilsæt krydderierne og svits yderligere et minut. Rør majsstivelsen op i kokosmælken. Hæld kokosmælken i gryden, og lad det simre i ca. fem minutter.
 
Server med friskkoriander og evt. brød 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment