Saturday, January 3, 2015

Grøntkålssalat med rødbeder og græskarkærner

Så blev det januar og tid til at mæske os i lækre rodfrugter - eller i hvert fald forsøge at spise en lille smule mindre konfekt, slik og fed mad. Derfor denne opskrift på grønkålssalat. Jeg synes simpelthen at grøntkålen så så flot ud da den lå der på køkkenbordet. 

Ingredienser: 
200 g rødbeder
200 g grønkål 
50 g græskarkerner
3 spsk. olie
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. lagereddike
1 spsk. honning
1/2 tsk. salt

Sådan gør du: 
Kog rødbederne i 45 minutter. Smut skrællen af. Køl rødbederne af, og skær dem i stykker. Skyl grønkålen grundigt. Snit den så fint du kan, enten med en skarp kniv, på mandolinjern eller på maskine. Rist græskarkærnerne på panden. Rør dressingen sammen. Vend grønkål og rødbeder sammen med dressingen. Drys græskarkærnerne over. 



No comments:

Post a Comment