Sunday, December 25, 2011

Julekager til julebordet

Mormor og pigerne hyggede sig med at bage julehjerter til at pynte julebordet med. Så er vi klar til en dejlig aften fyldt med lys og glæde.




Julekager - mest til dekoration:


Ingredienser:
  • 220 g mørk farin
  • 450 g honning
  • 110 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde 
  • 1 tsk ingefær
  • 1½ tsk natron
  • ca. 700 g mel
Pynt:
  • 200 g flormelis
  • 1 pastauriseret æggehvide
  • Evt. frugtfarve
Fremgangsmåde:

Farin, honning og smør varmes i en gryde, til sukkeret er helt smeltet. Gryden tages af varmen.  Blandingen  afkøles. Mel, natron og krydderier blandes og røres i. Dejen æltes godt sammen, hviler en times tid, hvorefter den udrulles i ca 3/4 cms tykkelse. Dejen udstikkes i de ønskede figurer og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Kagerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 10 min. 
Skal kagerne hænges op laves der hul i dem straks efter bagning. Kagerne afkøles. Glasuren røres sammen. Hvis der ønskes flere farver deles glasuren, og der røres frugtfarve i. Glasuren kommes i et kræmmerhus af pergamentpapir med et lille hul i spidsen. Kagerne dekoreres efter fri fantasi, eller der klistres glansbilleder, mandler, kagepynt eller, som her, udklippede papfigurer fast på kagerne. 




Kagerne er beregnet til dekoration, men kan også spises. 





No comments:

Post a Comment