Julekager - mest til dekoration:
Ingredienser:
- 220 g mørk farin
- 450 g honning
- 110 g smør
- 1 tsk kanel
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk ingefær
- 1½ tsk natron
- ca. 700 g mel
Pynt:
- 200 g flormelis
- 1 pastauriseret æggehvide
- Evt. frugtfarve
Fremgangsmåde:
Farin, honning og smør varmes i en gryde, til sukkeret er helt smeltet. Gryden tages af varmen. Blandingen afkøles. Mel, natron og krydderier blandes og røres i. Dejen æltes godt sammen, hviler en times tid, hvorefter den udrulles i ca 3/4 cms tykkelse. Dejen udstikkes i de ønskede figurer og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Kagerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 10 min.
Skal kagerne hænges op laves der hul i dem straks efter bagning. Kagerne afkøles. Glasuren røres sammen. Hvis der ønskes flere farver deles glasuren, og der røres frugtfarve i. Glasuren kommes i et kræmmerhus af pergamentpapir med et lille hul i spidsen. Kagerne dekoreres efter fri fantasi, eller der klistres glansbilleder, mandler, kagepynt eller, som her, udklippede papfigurer fast på kagerne.
Kagerne er beregnet til dekoration, men kan også spises.
No comments:
Post a Comment