Sunday, December 11, 2011

Tærte med løg og peberfrugt

Idag stod menuen på tærte. Det er ikke fordi ungerne elsker den tærte, men det gør Kim og jeg, så derfor får vi den ind imellem. Det er en opskrift jeg har fået af min mor, og som jeg har lavet igen og igen siden jeg flyttede hjemmefra. Idag fik vi råkost af fint snittet hvidkål, revede gulerødder, frisk ananas i tern og rosiner til. I får både den oprindelige og den ernæringsforbedrede version:

Tærte med løg og peberfrugt - oprindelig version: 

Bund:
3 dl. hvedemel
50 g smør
1 æg
evt. 1-3 spsk. vand
2 spsk. olie til at smøre tærtefadet med

Fyld:
½ kg løg
2 røde peberfrugter
2 spsk. olie
75 g revet ost
2 dl creme fraise
2 spsk. oregano
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Hvedemel hældes i en skål. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres i melet. Dejen samles hurtigt med 1 æg og evt. vand. Dejen hviler i køleskab ½-1 time.

En tærtefad pensles med olie. Dejen rulles ud og fordeles i tærtefadet. Bunden forbages i en forvarmet ovn i 15 min. ved 200 grader.

Løgene pilles og skæres i strimler. Peberfrugterne skylles, renses og skæres i strimler. Olien opvarmes ved middel varme i en gryde og løg og peberfrugter sorteres i ca. 10 min. Grøntsagerne køler lidt af, og de øvrige ingredienser vendes i massen.

Fyldet fordeles i den forbagte bund og tærten bages færdig ved 200 grader i ca. 30 min.


Tærte med løg og peberfrugt - ernæringsforbedret version: 

Bund:
2 dl. hvedemel
½ dl grahamsmel
25 g smør
1 æg
evt. 1-3 spsk. vand
2 spsk. olie til at smøre tærtefadet med

Fyld:
½ kg løg
2 røde peberfrugter
2 spsk. olie
75 g revet ost, evt. mager
2 dl syrnet mælkeprodukt, f.eks. fromage frais 0,3 %, tykmælk eller drænet yoghurt 2 %
2 spsk. oregano
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Hvedemel hældes i en skål. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres i melet. Dejen samles hurtigt med 1 æg og evt. vand. Dejen hviler i køleskab ½-1 time.

En tærtefad pensles med olie. Dejen rulles ud og fordeles i tærtefadet. Bunden forbages i en forvarmet ovn i 15 min. ved 200 grader.

Løgene pilles og skæres i strimler. Peberfrugterne skylles, renses og skæres i strimler. Olien opvarmes ved middel varme i en gryde og løg og peberfrugter sorteres i ca. 10 min. Grøntsagerne køler lidt af, og de øvrige ingredienser vendes i massen.

Fyldet fordeles i den forbagte bund og tærten bages færdig ved 200 grader i ca. 30 min.


No comments:

Post a Comment