Sunday, June 17, 2012

Falafler

Falafler med salat, yoghurt 10% og pastaskruer var aftenens menu. Det smagte dejligt, og vores ældste spiste dem fornøjet, hvorimod de to små ikke ville have dem - efter at have smagt. 




Opskrift på falafler


Ingredienser:
½ dl bulgur
3 dl kogte kikærter
2 fed hvidløg
1 tsk. ristet, stødt spidskommen
1/4 tsk. chilliflager eller cayennepeber
1/4 tsk salt
1 æg
ca. 2 spsk. hvedemel
olie til stegning


Fremgangsmåde:
Kog bulguren i 1 dl vand i 10 minutter. Afkøl.
Purér kikærterne og bulgur og køkkenmaskinen eller blend det med stavblenderen (kræver lidt tålmodighed). 
Rør mosen med presset hvidløg, krydderier og et drys salt. Smag til.
Rør ægget i farsen.
Rul ca. 15 små kugler, vend falaflerne i mel og steg dem gyldne i varm olie. 


Tips: 

  • Kog en stor portion kikærter og frys resten til humus, falafler, salat eller fyld i sammenkogte retter. 
  • Lav en stor portion og spis resten i wraps dagen efter, eller brug dem som pålæg i madpakken

No comments:

Post a Comment