Wednesday, June 13, 2012

Kødboller i tomatsovs


Ungerne spiser helt vildt, når jeg serverer kødboller i tomatsovs. 



Jeg bruger altid opskriften i Christian Bitz bog: Bitz dit køkken fra 2010. den er udgivet på politikkens forlag. Den kan sagtens gå som uformel gæstemad med revet parmesan og en god salat til. 


Opskrift på kødboller i tomatsovs


Kødboller
Ingredienser
400 g hakket kalve eller oksekød
½ bdt hakket basilikum
1 hakket løg
2 fed hvidløg
2 blommetomater, finthakket
2 spsk. sennep


Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål, bland det hele godt. Lad farsen trække i køleskabet min 45 minutter. Tag farsen ud og steg bollerne i olivenolie på alle sider.


Tomatsovs
Ingredienser
50 g smør
2 spsk. hvedemel
1 hakket løg
ca. 60 g bladselleri
1 rød peberfrugt finthakket uden kerner
2 fed hvidløg, finthakket
5 dl fond eller boullion
600 g tomater flækket og uden kerner eller 2 dåser flåede tomater
½ bdt. basilikum


Fremgangsmåde
Smelt smørret i en stor tykbundet gryde og pisk melet i. Tilsæt løg, bladselleri, peberfrugt og hvidløg og sving det godt rundt. Tilsæt fond eller boullion. Tilsæt tomater og basilikum. Kog det hele i mindst 10 minutter, og smag til med salt, peber og sukker. Du kan med fordel stavblende det hele. 
Varm bollerne i sovsen. 

Tilbehør
Kogt spaghettig og evt. revet parmesanost.

No comments:

Post a Comment