Fjerde søndag i advent. De sidste forberedelser skulle klares. Både de lidt mere kedelige så som rengøring og så de sjove: Indkøb af juletræ, påsætning af fod samt småkagebagning. Vi skulle afprøve vores vanillekransejern som vi købte i en lille genbrugsbutik i Sverige i sommer.
Opskrift
Ingredienser:
50 g mandler
200 g smør
175 g hvedemel
Vanillekorn af 1 stang vanille
75 g kartoffelmel
125 g sukker
1 æg
Sådan gør du:
Smut mandlerne og hak dem fint, evt. blend dem med stavblenderen. Skær det kolde smør i mindre stykker og smulder det med mel. Tilsæt vanille kornene og resten af ingredienserne. Samel dejen med hænderne uden at ælte. Køl dejen af i ca. 1 time i køleskab. Kør dejen igennem kødhakkemaskinens kageplade eller brug en sprøjtepose eller et vanillekransejern - som os. Skær stængerne i stykker og form dem til kranse. Sæt kagerne på bageplade med bagepapir. bag kagerne lysebrune i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min. Afkøl kagerne på en rist. Opbevar kagerne i kagedåse.
Vores vanillekransejern. Det var lidt svært at presse dejen ud gennem hullet. Det var ikke børnearbejde, men de fleste af de andre opgaver kunne børnene sagtens udføre. |
No comments:
Post a Comment