Tuesday, January 31, 2012

Gullashsuppe

Suppetid har det været længe, men med sne og kulde er det endnu bedre med varme supper.
Igår lavede jeg dejlig gullashsuppe til familien og den gik som varmt brød. Opskriften er min fars, dog lidt modificeret.


Opskrift på gullashsuppe: 


Ingredienser:
2 tsk. olie
400 g gullashtern - f.eks. skåret af oksebov
2 spsk. mild paprika
2 store løg i tern - eller tre små
2 fed hakkede hvidløg
1 ds. koncentreret tomatpure (140 g)
1 ½ l okseboullion eller fond
500 g kartofler i tern
500 g gulerødder i tern
75 g flødeost
Salt 
Peber


Fremgangsmåde:
Varm olien op i gryden. Svits gullashternene sammen med paprika. Tilsæt efter 2 minutter løg samt hvidløg og svits dem med. Tilsæt okseboullion, tomatpurekartofler, gulerødder og flødeost. Rør godt i suppen og lad den koge i ca. 1½ time indtil kødet er mørt. Smag til med salt og peber. Serveres med brød. 


Champignon er en del af den oprindelige opskrift, de er i denne børneversion pillet ud, men kan jo tilsættes igen om en 10 års tid....

No comments:

Post a Comment