Friday, January 20, 2012
Karry-linsesuppe med kartofler og persillerødder
Idag lavede jeg:
Karry-linsesuppe med kartofler og persillerødder
- til børnene. Nogen kunne li' det, andre kunne ikke. Især vuggestuebørnene spiste godt. Jeg synes den smagte dejligt.
Her er opskriften til 20 vuggestuebørn
Ingredienser:
Persillerod 1450 g renset vægt
Kartofler 600 g renset vægt
Løg 3 ½ stk., 185 g renset vægt
Olie 6 ½ spsk.
Karry 1 ¾ spsk.
Tørrede røde linser 350 g
Bouillon 3,5 liter
1/4 spsk. sambal oelek
Groft salt, peber og Tilsmagning
Sådan gør du:
Skær persillerødder og kartoflerne i skiver og hak løgene.Svits grønsagerne i olien i en gryde. Kom karry i, og svits det kort med. Tilsæt linser og bouillon. Lad suppen koge ca. 30 min. under låg. Miks suppen jævn med en blender eller foodprocessor. Smag til med sambal olek salt og peber.
Serveres med brød.
Kan, ud over brød, serveres med f.eks.:
Bacontern, ristede kerner, brød crutoner, yoghurt 10% - eller andet syrnet produkt, fisk eller kylling.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment