Wednesday, January 4, 2012

Svensk pølseret med grøntsager

I aften stod menuen på svensk pølseret. For at få lidt grøntsager i ungerne, plejer jeg at erstatte en del af kartoflerne med kogte grøntsager. For det meste gulerødder, men idag var det kålrabi. Retten er nem, da den kan laves af kartofler og gulerødder fra dagen før. 


Svensk pølseret med grøntsager:


4 portioner


Ingredienser:


500 g kogte kartofler
300 g kogte gulerødder
pølser
zittauerløg (ca. 75 g)
1 spsk. olie
3 tsk paprika
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
2,5 dl skummetmælk
½ tsk groft salt
friskkværnet peber


Fremgangsmåde:



Skær kartofler, gulerødder og pølser i mindre stykker. Pil og hak løget. Varm olien op i en gyde og svits løget i ca. 1 min i olien. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse med i ca. 3 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser. Lad retten koge i ca. 10 min. til kartoflerne har jævnet mælken.  

No comments:

Post a Comment