Sunday, September 1, 2013

Æblechutney





Vi har de dejligste spiseæbler på det mindste af vores æbletræer. 
På de resterende to træer er der sommeræbler, som også er fine, men de er mest til æblemost, grød eller æblechutney som jeg lavede den anden dag. 

Æblechutney: 

1½ kg æbler
1 spsk. sambal olek eller ½ chili skåret i små tern
1 spsk. æbleeddike
½ dl. sukker
evt. Atamon

Sådan gør du: 

Skræl æblerne, skær dem i både og tag kærnehuset ud. Skær æblerne i tynde både eller tern. Steg æblerne ved middelvarme sammen med chilien i ca. 7 minutter i en gryde. Tilsæt eddike og sukker og kog det igennem i 2 minutter. Smag til. 
Hvis chutneyen ikke skal indtages i løbet af en uge, vil jeg anbefale at hælde den på skolde glas og skylle dem i Atamon samt tilsætte 2 tsk. Atamon til den færdige chutney inden chutneyen hældes på glas. 

No comments:

Post a Comment