Tuesday, September 10, 2013

Kanelsnegle på trangia



Kim har været med "drengene" på vandretur i Jotunheimen denne sommer. Han havde medbragt en lille overraskelse, som man sagtens kan bruge i andre sammenhænge end højfjeldet. F.eks. på en efterårsskovtur med familien. 

Ingredienser: 
1 pk. færdiglavet pølsebrødsdej (ikke grov)
1½ dl. brun farin 
4 spsk.olie samt ca. 4 spsk. til at bage sneglene i 
2 tsk. kanel (Kim havde godt nok glemt det)
evt. 2 pløkke

Sådan gør du:
Rul dejen ud og fordel den brune farin, olien og kanelen over dejen og rul den sammen til en pølse. Skær pølsen i ca. 1 cm tykke skiver. Bag sneglene i bunden af trangiagryden under låg  i olie i ca. 5 minutter på hver side. Drengene hævede gryden med to pløkke for at "ovnen" ikke skulle blive for varm (se billede). 

Hvis man ikke selv skal slæbe alt ting, kan man med fordel stege sneglene i en støbejernsgryde eller på en pande. Dejen kan selvfølgelig også laves selv, ligesom man kan lave remonce som i almindelige kanelsnegle. 




No comments:

Post a Comment