I fødselsdagsgave fik jeg de linseforme jeg havde ønsket mig. I juni var tiden inde til at få dem afprøvet. De danske jordbær var kommet frem, hvilken dejlig anledning.
Når der skal bages kage her i huset, er der altid tre ivrige hjælpere - det kniber lidt mere, med hverdagsmaden! Tre hjælpere er dejligt, men kræver også ekstra koncentration fra "køkkenlederen". Men i denne opskrift er der arbejde til alle.
Opskrift:
Ingredienser:
Mazarinbund:
200 g revet marcipan
200 g smør
175 g sukker
4 æg
50 g hvedemel
100 g mørk chokolade, fint hakket
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
2 æggeblommer
1 spsk. majsstivelse
2 dl mælk
2 spsk. sukker
Andet:
1 dl. fløde
ca. 300 g friske jordbær, skyllet
Sådan gør du:
Marzipanbund:
Pisk marcipan, smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt melen. Fordel dejen i smurte linseformene (eller 1 tærteform eller springform). Bag kagerne i ca. 20 minutter ved 175 grader. Når kagerne tages ud af ovnen fordeles chokoladen over dem mens de stadig er lune.
Vaniljecreme:
Flæk vaniljesangen og skrab vaniljekornene ud. Pisk vaniljekornene, resten af stangen sammen med æggeblommer, majsstivelse, mælk og sukker sammen i en gryde, og lad det koge op under omrøring til det tykner. Lad vaniljecremen køle af.
Servering:
Pisk fløden stiv. Vend den i vaniljecremen. Tag kagerne ud ad formene og fordel cremen over kagerne. Pynt med jordbærerne.
Og så er der bare opvasken og nydningen tilbage - men ingen af delene er nogen sag med hjælp!
No comments:
Post a Comment