Wednesday, August 20, 2014

Sommersalat med aubergine og tomat


To grøntsagsfade er ikke noget særsyn på aftensbordet i vores familie. Et fad med gnavegrønt og en salat med dejlig dressing. På den måde får børnene også grøntsager hvis de siger nej tak til den blandede salat. Alternativt laver jeg en blandet salat, hvori der indgår grøntsager jeg ved børnene godt kan li' og så hælder vi dressingen over ved bordet, så kan man selv vælge om man vil have dressing over salaten. 

Opskrift på salat med aubergine og tomat

Ingredienser: 
1 aubergine
2 spsk. groft salt
100 g salat, f.eks. iceberg 
200 g små smagfulde, solmodnede tomater

4 spsk. olie f.eks. raps
3 spsk. balsamico eddike
1 spsk. hvidvin
1/4 tsk. salt
1/8 tsk. peber

Sådan gør du:
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver. Fordel skiverne på et spækkebræt og drys salten hen over. Lad dem trække i ½ time. Ryst salten af. Steg auberginerne på begge sider på en tør pande ved middelvarm, til de er bløde og brune. Skyl salaten, tør den og bræk den i mindre stykker. Skyl tomaterne og skær dem i både. Bland ingredienserne i en skål. 
Ryst ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. 

Server f.eks. til pizzasnegle. 

No comments:

Post a Comment