Det er lykken at vende hjem til en dejlig familie efter brunch med gode veninder. Den aldeles udmærkede brunch blev indtaget på cafe Mefisto (http://www.mefisto.dk) i Latinerkvarteret i Aarhus. Da jeg vender hjem venter en dampende kop the med hasselnøddesnitter, som husbonden har kreeret i samarbejde med pigerne.
Hasselnøddesnitter
Opskriften er hentet fra denne uges "Fri" tillæg i Aarhus Stifttidende og lyder som følger:
Bund:
200 g hvedemel
75 g lyst rørsukker
½ tsk. fint salt
125 g koldt smør
Fyld:
280 g hasselnøddekerner
85 g smør
110 g ahornsirup
140 g lyst rørsukker
1 dl piskefløde
1 nip fint salt
1 tsk. friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde:
Bund: Bland de tørre ingredienser. Skær smørret i terninger og hak dem i blandingen med en kniv - eller brug foodprocessoren og bland smørret i ved intervalkørsel.
Dejen skal ikke kunne samles helt, men blot blive til et groft smulder. Læg et rigeligt stort stykke bagepapir eller dobbelt lag tykt alufolie i en firkantet (ca. 22 x 22 cm) form eller et rundt tærtefad. Papiret skal være højere end formens kant. Tryk dejen ud i formen i et jævnt lag (1,5-2 cm). Forbag bunden ved 180 grader i 18-20 minutter, eller til kanterne er svagt gyldne. Tag formen ud og lad bunden køle af.
Fyld: Hak hasselnødderne meget groft og stil dem til side. Kom smør, ahornsirup og rørsukker i en kasserolle og smelt det sammen under omrøring. Lad det koge blidt i ca.et minut. Tag kasserollen af blusset og rør fløde, citronsaft og salt i med det samme. Rør hasselnødderne i. fordel den varme karamelmasse over kagebunden, og sæt det hele i ovnen ved 180 grader. Bag i 25-30 minutter eller til karamelmassen kun bobler svagt og kun er lidt flydende, når man vipper formen. Tag kagen ud og lad den køle af i en time til halvanden.
Løft kagen ud af formen (løft i bagepapiret/alufolien) skær forsigtigt kagekanten fri af papiret. Skær kagen i snitter/firkanter/trekanter, som du har lyst.
En rigtig god konfektkage. Faktisk bedre dagen efter. Vil også gøre sig som dessert med en klat is.
Ida smeltede smørret i karamellen, rørte rundt og hjalp med at fordele fyldet.
No comments:
Post a Comment