Wednesday, November 16, 2011

Kartoffelpizza

Dagens menu kartoffelpizza og rødbedesalat.
Ungerne holder meget af pizza - også med kartofler!

Opskrift på kartoffelpizza til 4 personer:

Pizzabund:

1/4 l vand
25 g gær
1 tsk. groft salt
2½ dl. goftmel f.eks. grahamsmel
4 dl. hvedemel

Fyld:

5 spsk. pesto
500 g kartofler i meget tynde skiver
150 g revet ost

Fremgangsmåde:

Lun vandet til det er lillefinger varmt. Opløs gæren og saltet i vandet. Tilsæt mel og rør dejen sammen. Sæt dejen til hævning i ca. ½ time.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en plade der passer til en bageplade. Læg dejen på bagepladen. Smør pestoen ud på dejen og fordel de skivede kartofler over. Herover osten. Opvarm ovnen til 200 grader og bag pizzaen i ca. 20 minutter.

No comments:

Post a Comment